Странджанското село Дебелт привлече вниманието на световни медии с ритуални погребения

Местните не се притесняват от странните археологически разкрития ,рекламата и медийния интерес .За тях това е възможност селото да се развие и да пребори почити 100% безработица Министъра на финансите Симеон Дянков също е посетил историческата база в Дебелт и е  разговарял с археолозите работещи там.

Странджанското село ,което се намира на 15 километра от Бургас в посока Средец, нашумя в последните дни с разкритите погребенията   от IV век  ,изпълнени с погребални ритуали срещу зли духове .Страните скелети на вампирите от Дебелт надхвърлящи 2 метра са открити  през 2005 година и незнайно защо са погребани отново с християнски обреди след приключване на разкопките.От музея в Дебелт са предоставили документацията на министър Дянков свързана с археологическите разкритията в околностите на селото.

 

„Благодаря за бързата реакция на министър Дянков.За нашата община е важна всяка възможност  за привличане на интереса към даденостите на региона” каза кмета на общината Иван Жабов. Той добави още ,че ще разчита и на сериозното лоби на бургаските депутати от ГЕРБ  в парламента за да развие възможностите  за културен,исторически и дори окултен туризъм.

Post a comment or leave a trackback: Trackback URL.

Коментари

  • Почивка в Свети Влас  On юни 19, 2013 at 3:41 pm

    До сега поне окултен туризъм не се беше развивал в нашата китна страна…

  • futurehealth1  On юли 22, 2016 at 1:00 pm

    Това остана… 😀

  • Baufen  On септември 2, 2016 at 11:37 am

    Стана тя… сега и окултен туризъм

Вашият коментар